Kuva minusta kestävä kehitys -pinssi kauluksessa vuodelta 2020.

Olen Miku Kuuskorpi, vihreä sosialidemokraatti ja biotekniikan DI-opiskelija Raisiosta.

Ollaan yhteyksissä!
miku.kuuskorpi@gmail.com

  Kuka Miku?

  Olen Miku Kuuskorpi, vihreä sosialidemokraatti ja biotekniikan diplomi-insinööriopiskelija Varsinais-Suomesta. Toimin kotikaupungissani Raisiossa kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna sekä kaupunginhallituksen varajäsenenä. 

  Vaikutan muun muassa Lounais-Suomen Demarinuorten puheenjohtajana sekä Turun yliopiston ylioppilaskunnan varaedaattorina. Paikallistasolla toimin muun muassa Turun Demarinuorten hallituksessa ja Turun Demariopiskelijoiden johtokunnassa sekä Raision SDP johtokunnan varajäsenenä ja yhdistyksemme osallisuutta ja avoimuutta lisäävässä Varttia Vaille Viisi -tapahtumassa vetäjämä. Valtakunnallisesti toimin muun muassa Demarinuorten liittohallituksessa kaudella 2022-2024, jossa vastaan valtakunnallisen puheenjohtajaverkoston toiminnasta. Olen lisäksi yliopistoaktiivi ja ylioppilaskunnan edustajiston lisäksi toimin ainejärjestöni Nucleuksen hallituksessa puolitoista vuotta vastuualueeni koulutuspolitiikka ja yritysyhteistyö.

  Vapaa-ajallani tykkään ajankohtaisohjelmien seurannasta, dokumenttien katsomisesta sekä tietenkin ystävien näkemisestä. Lautapelit, frisbeegolf ja keilaus ovat järjestötoiminnan ohella lähellä sydäntäni.


  Politiikkani

  Tavoitteenani on sosiaalisesti oikeudenmukainenilmastollisesti kestävä ja taloudellisesti turvattu hyvinvointiyhteiskunta, jossa kaikilla on mahdollisuus elää omannäköistään elämää.

  Politiikassa sydäntäni lähellä ovat talous-, ilmasto- ja koulutuskysymykset. Haluan olla rakentamassa kestävää, turvallista ja oikeudenmukaista hyvinvointiyhteiskuntaa, jonka ytimessä ovat vapaus, solidaarisuus ja tasa-arvo.

  Politiikka vaatii tekojen lisäksi päättäväisyyttä ja tahtoa muuttaa maailmaa. Politiikan tekijänä haluan olla konkreettinen, luotettava ja helposti lähestyttävä – sellainen ihminen, jonka voi luottaa ponnekkaasti ajavan yhteisiä asioita eteenpäin, ja joka haluaa kuulla yhteiskunnan vääryyksistä ja korjata ne. Olen luonteeltani myös neuvottelu- ja yhteistyökykyinen. Neuvottelu- ja yhteistyökykyisyys ei tarkoita omista periaatteistaan luopumista vaan kykyä käydä vuoropuhelua ja tehdä kompromisseja saadakseen asioita yksi askel kerrallaan eteenpäin.

  Paras politiikassa onkin kuulla, että ”meillä taitaa olla sama suunta”.

  Sosialidemokraateista

  ”Maailmaa voi muuttaa, siihen vain tarvitaan rohkeita ihmisiä”

  Sosialidemokraatit ovat hyvinvoinnin, koulutuksen ja työn ykköspuolue Suomessa. Sosialidemokraattinen politiikka rakentuu kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien varaan, ja tavoitteenamme on niin sosiaalisesti, ekologisesti kuin taloudellisestikin kestävä oikeudemukainen hyvinvointiyhteiskunta.

  Kaiken sosialidemokraattisen politiikan takana ovat sosialidemokraatiset arvot vapaudesta, tasa-arvosta sekä solidaarisuudesta. Tavoitteenamme on korkea hyvinvointi, koulutus ja työllisyys, reilu työelämä sekä toimivat arjen palvelut. Puolustamme aina heikommassa asemassa olevia, eriarvoisuuden vähentämistä sekä elinkelpoisen planeetan turvaamista myös tuleville sukupolville.

  Politiikkaa teemme, jotta huomenna olisi paremmin kuin tänään.

  Arvoni

  Vapaus

  Vapaus tarkoittaa minulle sitä, että jokaisella on mahdollisuus elää oman näköistään elämää omista lähtökohdistaan ja taustastaan riippumatta. Vapaa ihminen pystyy toteuttamaan omia haaveitaan oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa ja saa tehdä omaa elämäänsä koskevia päätöksiä vapaasti kun ei toiminnallaan rajoita muiden ihmisten mahdollisuutta samaan vapauteen. Vapaan yhteiskunnan ydintä on myös ihmisten välinen tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sekä oikeus vaikuttaa yhteiskunnan toimintaan.

  Vastuu

  Vastuu tarkoittaa minulle sitä, että huolehdimme ihmisinä toistemme hyvinvoinnista tekemättä sitä kuitenkaan ympäristön kustannuksella. Vastuun keskeisiä rakenteita ovat toisistamme, ympäristöstämme ja taloutemme kestävyydestä huolehtiminen. Vastuu tarkoittaa yhteiskunnan kestävää kehitystä, jossa tehdyt päätökset ovat sekä sosiaalisesti oikeudenmukaisia että ympäristöllisesti, ilmastollisesti ja taloudellisesti kestäviä.

  Oikeudenmukaisuus

  Oikeudenmukaisuus tarkoittaa minulle sitä, että jokaisella on samanlaiset mahdollisuudet toteuttaa itseään. Oikeudenmukaisuutta on että jokaista kohdellaan samalla tavalla omasta taustasta riippumatta. Oikeudenmukaisuus tarkoittaa minulle myös kansainvälistä solidaarisuutta eli sitä, että tuemme tarvittaessa myös heikommassa asemassa olevia kanssaihmisiämme koko yhteisellä maapalloa.