Ilmasto ei odota – välikysymys energiasta paljastaa puolueiden erot energiakysymyksissä

Perussuomalaiset tekivät eilen yhdessä Kristillisten ja Liike Nyt kanssa välikysymyksen hallituksen energiapolitiikasta ja omistajaohjauksesta, sähkön hinnasta sekä ilmastotavoitteiden lykkäämisestä energiakriisin ”ratkaisuina”.

Muutama fakta energiapolitiikastamme:

⚡️ Kyllä, energian ja sähkön hinta on nyt kallista. Siis fossiilisen energian ja sähkön hinta on kallista. Energian hinnat ovat nousseet yhteiseurooppalaisilla markkinoilla, koska fossiilisista ei olla luovuttu ajoissa.

⚡️ Päätös Fortumin Uniper-kaupasta tehtiin Perussuomalaisten, Kokoomuksen, ja Keskustan johtaman Sipilän hallituksen aikana. Sijoittaminen fossiilienergiaan oli jo tuolloin järjetöntä.

⚡️ Oppositio ei ole esittänyt aidosti hintoja laskevia tai kestäviä toimia sähkön ja energian hinnan laskemiseksi. Esimerkiksi polttoaineverojen lasku tai päästökaupasta luopuminen eivät ole hintoja aidosti laskevia tai kestäviä toimia energiatilanteeseemme.

💡 Hallituksen tavoitteena taas on helpottaa energiakriisi tekemällä merkittäviä investointeja puhtaaseen energiantuotantoon sekä kompensoimalla oikeudenmukaisesti nousseita energiahintoja. Hallitus pyrkii toimillaan turvaamaan Suomen sosiaalisen, taloudellisen ja ilmastollisen turvallisuuden ilman uuden eriarvoisuuskehityksen syntymistä

❗️ Huomasitko,että Kokoomus ei lähtenyt mukaan PS+KD+NYT välikysymykseen, koska välikysymys oli ryhmäjohtaja Mykkäsen mukaan “erityisesti liian EU-kriittinen”
❓ Miksi Kokoomusta ei kuitenkaan hiertänyt välikysymyksessä esitetty ilmastotavoitteiden hylkääminen?

Tässä muutamia ratkaisuja energiahintojen laskemiseksi:

👉 Puhtaan energiantuotannon moninkertaistaminen Suomessa
👉 Energiaremonttien tukeminen kalliista fossiilienergista irtautumiseksi
👉 Väliaikaisen energian hintakaton asettaminen Euroopassa
👉 Windfall-veron käyttöönotto energiahintojen kohtuullistamiseksi
👉 Hinnannousujen kompensoiminen erityisesti pienituloisille
👉 Pienyrittäjiä energiatukipaketti kotimaisen yrittäjyyden tukemiseksi
👉 Suomalaisille elintärkeiden yritysten omistajaohjauksen sekä kansallisen energiantuotannon vahvistaminen