Puoluekokous 2023: SDP:llä on oltava uskottava talouspolitiikan linja

”Puheenjohtaja, hyvä liittokokousväki. Viime kevään eduskuntavaalit olivat talousvaalit. Me sosialidemokraatit tarjosimme vaaleissa oman talouspoliittisen vaihtoehtomme, joka keräsi yli 600 000 suomalaisen luottamuksen. Tämä on upea tulos, jopa liikkeemme historiassa, mutta tietenkään tämä ei vielä riitä.

Hyvät toverit, meidän on edelleen vahvistettava – ja ennen kaikkea tuotava entistä näkyvämmäksi – sosialidemokraattista talouspoliittista vaihtoehtoa. Kestävä talouskasvu ja työn linja ovat sosialidemokraattisen talouspolitiikan ytimessä, se on meidän vaihtoehtomme taittaa velkaantumista ja tasapainottaa julkista taloutta.

➡️ Sillä me emme vahvista taloutta leikkaamalla heikoimmassa asemassa olevilta vaan nostamme työllisyyttä ja tuottavuutta laadukkailla työllisyyspalveluilla ja työhyvinvointiin panostamalla.

➡️ Me emme kasvata tuloeroja antamalla veronalennuksia parempituloisille vaan turvaamme tärkeät hyvinvointi-palvelumme kestävällä ja oikeudenmukaisella veropohjalla.

➡️ Me emme leikkaa koulutuksesta ja osaamisesta vaan investoimme tutkimukseen- ja tuotekehitykseen, sivistykseen ja oikeudenmukaiseen vihreään siirtymään.

➡️ Me emme tue suuria – suosivia – säätelemättömiä markkinoita vaan luomme reilujen pelisääntöjen taloutta ja kestävää talouskasvun politiikkaa tarjoammalla pienille ja keskisuurille yrityksille mahdollisuuksia ennustettavilla työmarkkinoilla – sujuvilla lupaprosesseilla, osaavalla työvoimalla ja kestävillä liikenneyhteyksillä.

Meillä on oma vaihtoehtomme.

Työ on sosialidemokraattisen puolueen talouspolitiikan ytimessä. Suomi ei maailmalla menesty halpatyövoimalla tai orjatyöllä vaan sillä, että työssään jaksavat, osaavat ja palkallaan toimeentulevat työntekijät ovat suomalaisen työn linjan ytimessä.

Meillä on neljä vuotta aikaa vahvistaa, rakentaa ja tehdä näkevämmäksi omaa, oikeudenmukaista talouspoliittista vaihtoehtoamme. Meidän on näytettävä oikeistokonservatiiviselle hallitukselle, ettei Suomea tällä tavalla rakenneta kestävämmäksi, tasa-arvoisemmaksi ja taloudellisesti menestyksekkäämmäksi hyvinvointivaltioksi.

Minulla on täysi luotto siihen, että omalle vahvalle talouspoliittiselle vaihtoehdollemme tulee kysyntää tulevina vuosi – erityisesti kun nousemme taas neljän vuoden päästä pääministeripuolueeksi. Kiitos.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *