Puoluekokous 2023: Ilmasto- ja ympäristöpolitiikka ovat sosialidemokraattisen liikeen ytimessä

Demarinuorten muutosesitys: Hiilineutraali Suomi 2030

Puheenjohtaja, hyvä puoluekokousväki. Demarinuoret ovat esittäneet poliittiseen ohjelmaan muutosta riville 52, jonka hyväksyessään Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta jo vuonna 2030, vuoden 2035 sijaan, ja hiilinegatiivisuutta nopeasti tämän jälkeen. Uusin tämän esityksen nyt, esitystä on kannattanut Emilia Kangaskolkka, Savo-Karjala.

Usein kuulemme siitä, kuinka tärkeä Suomen hiilineutraalisuustavoite on vihreän siirtymän investoineille ja uusille työpaikoille, ja kuinka vakava uhka hyvinvoinnillemme. Kunnianhimoinen ilmastopolitiikka tuo Suomeen myös taloudellisesta hyötyä. Mitä jos ottaisimme vielä hieman enemmän irti ilmastonmuutoksen torjunnasta?

➡️ Vihreä siirtymä luo työtä, uutta kestävää talouskasvua ja takaa terveellisen ympäristön ja elinkelpoisen planeetan myös tuleville sukupolville, omille lapsillemme ja lapsenlapsillemme.

Ilmastonmuutos ei ole jotain, mitä alkaa tapahtumaan lähitulevaisuudessa, vaan se uhkaa jo nyt hyvinvointiamme ja planeettamme – kuten varmasti olette esimerkiksi medista lukeneet. Voimme vähentää näitä ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia meille ja planeetalle sitä enemmän, mitä aikaisemmin toimimme.

Ja kuten jo aikaisemmin kuulimme tarinan Antille Rinteen tekemästä soitosta, jossa hän kannusti meitä sosialidemokraatteja ja ympäristötyöryhmää rohkeuteen, kun valitsimme hiilineutraalisuustavoitteemme vuodelle 2035 vuoden 2040 sijaan, kannustan nyt minä, ja kannustamme me Demarinuoret teitä ajattelemaan nykyisiä ja tulevia sukupolvia, ja kirittämään hiilineutraaliutta vuoteen 2030. Kiitos.

Demarinuorten muutosesitys: Hiili- ja luontojalanjälki

Puheenjohtaja, hyvä puoluekokousväki. Demarinuoret ovat esittäneet poliittiseen ohjelmaan muutosta riville 32-34, jonka hyväksyessään vaadimme vähintään suuria yrityksiä jatkossa mittaamaan hiili- ja luontojalanjälkensä. Suurille siksi, ettei kaikilla pienimmillä yrityksillämme ole resursseja välttämättä tämä toteuttamiseen, mutta suurimmilla yrityksillä kyllä on. Uusin nyt tämän esityksen, ja tätäkin on kannattanut Emilia Kangaskolkka, Savo-Karjala.

Luonto- ja hiilijalanjäljen mittaaminen ei ole kohtuuton vaatimus yrityksille. SDP on tutkitun tiedon ja faktojen puolue, ja luonnollisesti tiedon lisääminen esimerkiksi yritysten hiili- ja luontojalanjäljestä lisää tietoa ja tietoisuutta myös toimintamme vaikutuksesta planeettaamme, hyvinvointiimme ja rakkaaseen suomalaiseen luontoomme.

Tämä on konkreettinen teko ilmaston ja ympäristön – ja erityisesti tulevaisuuden hyvinvointimme – puolesta. Äänestäkää edistyksen puolesta, äänestäkää muutoksen puolesta. Kiitos.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *